ما در مقاله پرینت در اتوکد به طور کامل تنظیمات مربوط به پرینت رو بررسی کردیم و یاد گرفتیم که چطور در محیط مدلسازی و لایوت (برگه) تنظیمات صحیح مقیاس رو انجام بدیم. در نهایت گفتیم که یکی از مزیت های پرینت در محیط لایوت اینه که متونیم همزمان و به صورت گروهی چند شیت رو پرینت بگیریم. اما تو این مقاله قصد داریم این مزیت رو با جزئیات بررسی کنیم و ببینیم چطور میتونیم پرینت گروهی و همزمان چند شیت رو انجام بدیم. ما برای تهیه پرینت ها معمولا یکسری تنظیمات خاص در پنجره پرینت انجام میدیم، که احتمالا در روزهای آینده هم بهشون نیاز پیدا میکنیم. و برای اینکه دوباره کاری انجام نشه بهتره که این تنظیمات رو ذخیره کنیم. پس در اولین مرحله نحوه ایجاد تنظیمات (ستاپ) رو بررسی می کنیم و اون رو ذخیره می کنیم و در نهایت با گزینه Publish برای پرینت گروهی و همزمان چند شیت آشنا می شیم.
ایجاد و ذخیره تنظیمات محیط لایوت اتوکد (Page Setup) :
برای ایجاد یک Page Setup در ابتدا باید وارد بخش لایوت بشیم و بعد هم روی کلمه Layout کلیک راست کنیم و گزینه Page Setup Manager رو انتخاب کنیم. همونطور که تو تصویر دوم میبینید ما اینجا دوتا گزینه داریم به اسم های Layout1 و Layout2 که همون لایوت هایی هستن که پایین صفحه در تصویر اول دیدیم و روشون کلیک راست کردیم. در کنار این لایوت ها ما میتونیم تنظیمات اون ها رو داشته باشیم که فعلا چیزی نداریم ولی تو مرحله بعدی میریم یه ستاپ بسازیم.
در ادامه روی گزینه New کلیک می کنیم و یک اسم رو برای ستاپ خودمون تایپ می کنیم که من اینجا A3 رو انتخاب کردم. همونطور که در تصویر زیر هم میبینید ما یک ستاپ داریم به اسم A3 که تنظیمات اون رو میتونید مشابه تصویر زیر انتخاب کنید. در قسمت مقیاس برای راحتی کار من Fit to Paper رو انتخاب می کنم ولی برای تنظیمات صحیح مقیاس میتونید به مقاله آموزش تنظیم مقیاس در پرینت اتوکد مراجعه کنید. در قسمت Paper Size هم برگه A3 رو انتخاب می کنیم. در نهایت OK رو میزنیم و این پنجره رو میبندیم.
اما برای اعمال این تنظیمات برای لایوت مورد نظر، گزینه A3 رو انتخاب می کنیم و بعد هم گزینه Set Current رو کلیک می کنیم. همونطور که در تصویر زیر هم میبینید کلمه A3 در مقابل Layout 1 نوشته شده و این به این معنی هست که این لایوت با تنظیمات A3 پرینت خواهد شد.
حالا اگه بخواییم برای لایوت های دیگه هم از این تنظیمات استفاده کنیم کافیه به لایوت مورد نظر بریم، و در پنجره پرینت تنظیمات A3 رو که قبلا ایجاد کردیم انتخاب کنیم. به همین سادگی. همه چی آماده پرینت هست.
و البته میتونید تنظیمات A3 رو به لایوت دوم هم مشابه لایوت اول اعمال کنید. و به همین ترتیب برای لایوت های دیگه هم میتونید اینکار رو سریع انجام بدید تا همه لایوت ها آماده پرینت گروهی بشن. بعد از این که یاد گرفتیم چطور ستاپ ها رو برای لایوت های مختلف ایجاد کنیم میریم مرحله بعدی تا پرینت همزمان چند شیت رو با جزئیات بررسی کنیم.
پرینت گروهی و همزمان چند شیت در اتوکد :
اگه ستاپ های مرحله قبلی رو خوب انجام داده باشید تو این مرحله کارتون خیلی راحته. حتی لازم نیست فایل اتوکد شما در حال اجرا باشه که بخوایید ازشون پرینت بگیرید!!! برای اجرای پرینت همزمان چند شیت در اتوکد کافیه دستور Publish رو تایپ کنید و یا طبق تصویر زیر از منوی نرم افزار گزینه Publish رو انتخاب کنید.
در پنجره ای که اجرا شده با گزینه Add Sheet میتونیم شیت ها یا همون لایوت ها رو وارد لیست بکنیم. که در پنجره سمت راست مشخص کردم که اول فایل اتوکد مورد نظر رو انتخاب می کنیم و در پایین پنجره هم تعیین می کنیم که لایوت های این فایل اتوکد وارد لیست بشن نه قسمت مدلسازی که تنظیمات پرینت براش انجام نشده. توجه داشته باشید که اصلا نیاز نیست هیچ کدوم از فایل های اتوکد در حال اجرا باشه و با این روش خیلی راحت میتونین چندین شیت رو که در چندین فایل مختلف قرار دارن آماده پرینت کنید.
همونطور که در تصویر میبینید ما اینجا دو تا لایوت داریم که این نشون میده اون فایل اتوکدی که انتخاب کردیم فقط دو تا لایوت داشت. در ستون Page Setup یبار دیگه فرصت این رو داریم که ستاپ های مورد نظر رو به لایوت ها اعمال کنیم. حتی اگه ستاپی در لایوت ها تعریف نشده بود میتونیم گزینه Import رو انتخاب کنیم و از فایل های اتوکد دیگه که توشون ستاپ تنظیم شده وارد کنیم و در لایوت های این فایل ازشون استفاده کنیم.
طبق تصویر بالا ما یک گزینه جدید رو اینجا داریم که که Number of Copies هست و تعداد پرینت رو اینجا مشخص می کنیم چندتا کپی از اون شیت های مشخص برامون پرینت گرفته بشه. که البته اگه خروجیمون به صورت PDF باشه برامون غیرفعال هست چون پی دی اف رو خودمون هم میتونیم چند بار ازش کپی بگیریم. در نهایت یک گزینه دیگه رو هم میخوییم بررسی کنیم که Publish Options هست و زمانی برامون فعال هست که خروجمون به صورت پی دی اف انتخاب شده باشه.
در تصویر بالا من فرمت DWF رو انتخاب کردم که به صورت پی دی اف خروجی گرفته میشه در نتیجه گزینه Publish Options هم برامون فعاله. در پنجره ای که برامون باز شده گزینه های مختلفی وجود داره که سه تا از مهمترین ها رو بررسی می کنیم. در قسمت Location محل ذخیره فایل پی دی اف رو مشخص می کنیم. در ردیف Type دو گزینه Multi Sheet file و Single Sheet file رو داریم که کاربردشون به این شکل هست که اگهر قصد داریم همه شیت ها در یک فایل پی دی اف قرار بگیرن باید گزینه Multi Sheet file رو انتخاب کنید در غیر اینصورت با انتخاب گزینه Single Sheet File هر کدوم از شیت ها در یک فایل جدا پرینت گرفته میشن.