روش های مختلف اجرای دستور چند ضلعی در اتوکد :
گاهی وقت ها پیش میاد که نیاز داریم یک چند ضلعی منتظم رسم کنیم. در این شرایط باید از دستور چند ضلعی در اتوکد (Polygon) استفاده کنیم. با توجه به اینکه خود مستطیل هم یک چند ضلعی است دستور چند ضلعی رو می تونیم کنار دستور مستطیل ببینیم که در تصویر زیر هم مشخص شده است. با استفاده از این دستور شما می تونید چند ضلعی های سه ضلعی تا هزار و بیست و چهار ضلع را رسم کنید.
برای اجرای دستور چند ضلعی Polygon هم میتونید روی آیکون اون مطابق تصویر بالا کلیک کنید یا کلمه polygon رو تایپ کنید و یا به عنوان روش سوم فقط مخفف اون یعنی سه حرف Pol رو تایپ کنید.
معرفی روش های مختلف رسم چند ضلعی در اتوکد :
بعد از اجرا کردن دستور چند ضلعی نرم افزار با عبارت Enter number of sides از ما می خواد تا تعداد اضلاع چند ضلعی رو مشخص کنیم که ما در این مثال عدد 6 رو وارد می کنیم تا یک شش ضلعی منتظم رو رسم کنیم. بعد از اینکه تعداد اضلاع رو مشخص کردیم ما دو راهکار برای رسم چند ضلعی پیش رو داریم. راهکار اول اینکه مرکز چند ضلعی رو مشخص کنیم و بعد هم یک شعاع براش در نظر بگیریم و یا از گزینه Edge برای رسم چند ضلعی کمک بگیریم که این امکان رو میده به وسیله وارد کردن طول ضلع شکل رو ترسیم کنیم.
روش اول رسم چند ضلعی به کمک حالت Edge :
در ابتدا من اینجا گزینه Edge رو انتخاب می کنم که نرم افزار با عبارت Specify first end point of edge از ما میخواد تا نقطه اول از یک ضلع رو مشخص کنیم. و بعد هم با عبارت Specify second end point of edge از می خواد تا تا نقطه دوم اون ضلع رو مشخص کنیم. در شکل زیر محل نقطه اول مشخص شده اما برای نقطه دوم به جای کلیک کردن ما اینجا موس رو به سمت راس هدایت کردیم و بعد هم عدد 3 رو وارد کردیم تا اندازه ضلع یک طول مشخص داشته باشه. با توجه به اینکه همه اضلاع مشابه هم هستند، رسن شکل همین جا به پایان میرسه.
روش دوم رسم چند ضلعی به کمک حالت مرکز و شعاع دایره :
دستور چند ضلعی Polygon رو با زدن دکمه اینتر من دوباره اجرا می کنم تا روش دوم رو باهم بررسی کنیم. در ابتدا با عبارت Enter number of sides ازمون میخواد تعداد ضلع ها رو مشخص کنیم که من اینجا دوباره عدد 6 رو وارد می کنم. حالا با عبارت Specify center of polygon باید مرکز چند ضلعی رو مشخص کنم. در ادامه دو گزینه نشون داده میشن که خیلی مهم هستند و در واقع در این مرحله باید بگیم که چند ضلعی مد نظر ما داخل یک دایره قرار می گیره (محاط میشه) یا بیرون از دایره قرار می گیره (محیط میشه).
اگر داخل دایره قرار بگیره باید گزینه اول رو انتخاب کنیم یعنی گزینه inscribed in circle که اگه می خواهید فراموش نکنید پیشنهاد می کنم حواستون به کلمه in باشه به معنی داخل دایره که یعنی چند ضلعی داخل دایره قرار خواهد گرفت (محاط خواهد شد). اما اگر بخواهیم بیرون از دایره قرار بگیره باید گزینه دوم رو انتخاب کنیم Circumscribed about circle.
تفاوت بین inscribed in circle و circumscribed about circle :
شاید براتون سوال پیش اومده باشه که چرا اصلا بحث دایره مطرح شده این وسط و باید اطلاعات دایره رو هم وارد کنیم. تو شکل زیر من دو حالت رو مشخص کردم که به راحتی می تونید متوجه بشید که منظور از شعاع دقیقا چیه. در حالت اول که با رنگ زرد مشخص شده فاصله مرکز چند ضلعی از وسط اضلاع مشخص شده که برابر با همون شعاع دایره زرد رنگی هست که داخل چند ضلعی قرار گرفته. و در حالت دوم که با رنگ قرمز مشخص شده فاصله مرکز دایره از گوشه اضلاع داده شده که این فاصله در حقیقت همان شعاع دایره قرمز رنگ هست که در بیرون از چند ضلعی قرار گرفته.
در این مثالی که من انجام میدم با توجه به اینکه شعاع قرمز رنگ رو میخوام وارد کنم (مطابق شکل زیر)، پس چند ضلعی داخل دایره قرار می گیره و من باید گزینه اول یعنی Inscribed in circle رو انتخاب کنم. حالا کافیه شما هم این روند رو طی کنید و یک عدد در انتها به عنوان شعاع وارد کنید تا چند ضلعی براتون ترسیم بشه.