نحوه درج نقطه در اتوکد :
گاهی وقت ها نیاز داریم تا در ترسیماتمون یکسری نقاط را رسم کنیم به خصوص در پروژه های نقشه برداری و راهسازی و یا برای مشخص کردن محدوده ی خاصی از زمین به دستور نقطه در اتوکد نیاز پیدا می کنیم. نحوه اجرا هم به این شکل هست که هم میتونیم کلمه point رو تایپ کنیم و هم میتونیم مخفف اون po رو تایپ کنیم. البته یکی از ضعف های دستور نقطه این هست که برای استفاده دوباره از اون باید point یا po رو هر بار تایپ کنیم. که البته اگر کلیک راستتون رو به دکمه اینتر تبدیل کرده باشین خیلی راحت با یه کلیک راست می تونین دستور نقطه رو دوباره اجرا کنید. برای آموزش تبدیل کلیک راست موس به دکمه اینتر کافیه مقاله تنظیمات موس و کلیک چپ و کلیک راست در اتوکد مراجعه کنید.
تغییر سایز نقطه در اتوکد :
یکی دیگه از ضعف های نقاط این هست که خیلی ریز به نظر می رسن. البته نقاط اندازه ندارن ولی میتونیم با اختصاص یه استایل خوب به اون ها این ضعف نمایشی رو برطرف کنیم. برای اختصاص این استایل ها کافی از پنل utilities گزینه Point Style رو انتخاب کنید و در پنجره باز شده استایل دلخواه رو انتخاب کنید.
در تصویر استایل های مختلفی رو مشاهده می کنید که قابل انتخاب هست. عدد 5 درصد که در تصویر زیر مشخص شده نبت اندازه نقطه به اندازه کل محیط ترسیم هست که مقدار مناسبی هست و نیازی هم به تغییر نداره.
اما مسئله ای که هست اینه که وقتی در تصویر zoom in یا zoom out می کنیم اندازه نقاط به صورت خودکار به 5 درصد تغییر نمی کنه و مجبور هستیم به صورت دستی این کار رو انجام بدیم و یه رفرش یا تازه سازی تو صفحه انجام بدیم. روش کار هم به این شکل هست که هر بار که بنه این کار نیاز داشتیم دو حرف re رو تایپ کنیم و اینتر بزنیم که مخفف regen یا همون regenerate هست.
رسم خط و منحنی بین نقاط در اتوکد :
اما برای رسم خط یا منحنی بین این نقاط برای راحتی کار باید از منوی اسنپ گزینه Node رو انتخاب کنیم که مربوط به نقاط هست. توجه داشته باشید که برای فعال کردن منوی اسنپ به صورت داینمیک کافیه دکمه شیفت رو نگه دارید و بعد هم کلیک راست کنید.
نحوه رسم دونات donut در اتوکد :
اما در ادامه قصد دارم دستور donut رو معرفی کنم که خیلی شبیه نقطه هست و حتی می تونید به عنوان جایگزینی برای نقطه ازش استفاده کنید. برای اجرای دستور donut کافیه طبق تصویر زیر روی آیکون اون کلیک کنید یا کل کلمه donut رو تایپ کنید و یا مخفف اون دو حرف do رو تایپ کنید.
بعد از اجرای دستور نرم افزار با عبارت specify inside diameter of donut از ما میخواد که قطر داخلی اون رو مشخص کنیم که ما در این مثال عدد سه رو در نظر می گیریم. در ادامه با عبارت Specify outside diameter of donut از ما می خواد تا قطر بیرونی رو تعریف کنیم که عدد 3.5 رو در نظر می گیریم. در انتها نیز با کلیک آخر محل قرارگیری دونات رو مشخص می کنیم. در نهایت همانطور که در تصویر زیر می بینید یک دونات به شکل توپر برای ما رسم شده است.
استفاده از دونات donut به عنوان جایگزینی برای نقاط :
در صورتی که استایل نقاطی که کمی جلوتر معرفی کردیم مناسب سلیقه شما نبود، می توانید یک دونات رسم کنید و مطابق شکل زیر خطوطی را به آن اضافه کنید تا به عنوان نقطه ازش استفاده کنید. البته برای استفاده به عنوان نقطه برای اینکه سرعت مناسبی داشته باشید بهتره که اون رو به عنوان بلاک ذخیره کنید که نحوه کار رو در مقالات مربوطه بهتون توضیح میدم.
مرسی واقعا کوتاه ومفید بود مرسی