یکی از پرکاربردترین دستورها که بارها و بارها تو اتوکد ازش استفاده می کنیم، دستور offset هست که میتونیم شیء ترسیم شده رو در فاصله مشخص تکرار کنیم. برای اجرا مطابق تصویر زیر می تونیم روی آیکون موردنظر کلیک کنیم، یا کلمه offset رو تایپ کنیم و یا حرف o رو تایپ کنیم.
بعد از اینکه دستور را اجرا کردیم نرم افزار از ما میخواهد تا فاصله آفست را وارد کنیم. Specify offset distance. که در مثال زیر عدد ۰.۵ رو وارد میکنیم. حالا از من میخواد تا شکل مورد نظر را انتخاب کنیم در واقع باید مشخص کنیم کدوم شکل قرار در فاصله ای که مشخص کردیم تکرار بشه. Select object to offset.
مطابق شکل زیر کمان مورد نظر را انتخاب می کنم و حالا با جابجا کردن موس مشخص میکنم که در کدام سمت می خواهم کمان ترسیم شده را تکرار کنم.
همانطور که در تصویر مشاهده میکنید فاصله نیم واحد برای تک تک نقاط روی شکل رعایت شده است.
برای هر شکل دیگر هم به همین ترتیب میتوانیم از دستور آفست استفاده کنیم که در شکل زیر برای دستور دایره با همان نیم واحد استفاده شده است.
در ادامه میخواهیم زیر مجموعه های دستور offset رو بررسی کنیم. گزینه اول از زیر مجموعه های دست offset، حالت Through هست. اما ما چه موقع از حالت Through استفاده می کنیم. فرض کنید مطابق شکل زیر نقطه ای در کنار دایره وجود دارد. حالا ما می خواهیم از دایره یک آفست بگیریم که از آن نقطه می گذرد اما نمی دانیم فاصله این نقطه از دایره چقدر است تا این فاصله را در دستور آفست وارد کنیم. یکی از راهکارها این است که این فاصله را اندازه بگیریم و بعد از دستور offset مطابق روش قبلی استفاده کنیم.
اما روش راحت تر استفاده از حالت Through در دستور offset هست. بعد از اجرای دستور، مطابق شکل زیر گزینه Trough را انتخاب می کنیم و پس از انتخاب دایره کافیه موس را جابجا کرده و روی نقطه کلیک کنیم تا از آن نقطه آفست عبور کند.
با دو گزینه دیگر در دستور offset داریم به نام erase و layer که خیلی اینجا به آنها نیاز نداریم. در واقع گزینه erase باعث میشه شکل اول پس از اینکه عمل آفست انجام شد پاک شود که این کار را خودمان هم جدا میتوانیم با دستور erase انجام بدیم. همینطور گزینه layer که باعث می شود آفتی که ایجاد می شود در لایه مشخصی قرار گیرد که این کار را هم خیلی راحت جدا می توانیم انجام دهیم. برای مثال در شکل زیر دایره مورد نظر را انتخاب می کنیم و خیلی سریع از لیست لایه ها لایه مورد نظر را انتخاب میکنیم تا در آن لایه قرار گیرد.
ایولا through به کارم آمد