روش های اجرای دستور کمان در اتوکد:
تصمیم گرفتیم پس از بررسی دستور دایره اینبار در این مقاله دستور کمان در اتوکد را بررسی کنیم، چرا که کمان در واقع بخشی از دایره می باشد، و با شناخت دستور دایره، با آسودگی بیشتر می توانید دستور کمان را بررسی کنید. برای اجرای دستور کمان طبق تصویر زیر می توانیم روی آیکون آن کلیک کنیم یا کلمه Arc را تایپ کنیم و یا مخفف آن حرف A را تایپ و سپس اینتر را وارد کنیم.
برخلاف دستورهایی که تا کنون بررسی کرده ایم، بعد از اجرای دستور کمان، حالت خاصی در قسمت خط فرمان برای ما نشان داده نمی شود و برای بکارگیری روش های مختلف رسم کمان، بهترین کار این است که از لیست موجود در همان آیکون دستور کمان استفاده کنیم. همانطور که مشاهده می کنید برای رسم کمان 11 روش مختلف ارائه شده است که بستگی به نیاز می توانیم از هر کدام از یازده روش ارائه شده استفاده کنیم. این یازده روش خود به 5 گروه مختلف تقسیم شده اند و معیار تقسیم بندی هم صرفا به دلیل مشابهت آن ها بوده است.
روش اول اجرای دستور کمان (3 Points):
روش اول رسم کمان به کمک سه نقطه دلخواه می باشد که با عنوان Points 3 در نرم افزار مشخص شده است. در این حالت کافی است در سه نقطه کلیک کنیم تا کمانی برای ما ترسیم شود که از این سه نقطه عبور می کند.
روش دوم تا چهارم اجرای دستور کمان:
اما در گروه بعدی شاهد سه دستور هستیم که در هرکدام به کمک سه حرکت می توانیم کمان را رسم کنیم. دو حرکت اول یعنی مشخص کردن ابتدای کمان و مرکز کمان (که در واقع همان مرکز دایره ای می باشد که در ابتدای مقاله معرفی کردیم) در هر سه دستور مشترک است و تنها حرکت سوم با هم تفاوت دارند.
حالت اول Start, Center, End است که مطابق ترتیبی که از اسم این حالت مشخص است کافی است ابتدا شروع کمان سپس مرکز کمان و در انتها انتهای کمان مورد نظر را انتخاب کنیم تا آن کمان برای ما رسم شود.
برای بررسی حالت بعدی کمان رسم شده را پاک می کنیم و حالت Start, Center, Angle را انتخاب می کنیم. بعد از انتخاب نقطه شروع و مرکز کمان اینبار در حرکت سوم زاویه را باید تایپ کنیم که در اینجا زاویه مورد نظر ما 90 است. با وارد کردن عدد 90 رسم کمان به صورت خودکار به اتمام خواهد رسید.
حالت بعدی Start, Center, Length است که منظور از Length وتری است که ابتدا و انتهای کمان را به هم متصل می کند. در صورتی که اندازه این وتر را داشته باشید کافی است تا مقدار آن را وارد کنید تا کمان ترسیم شود. در غیر اینصورت نرم افزار یک خط کمکی زرد رنگ را برای ما به نمایش درمی آورد تا با مشخص کردن محل ابتدا و انتهای وتر به راحتی بتوانیم کمان را رسم کنیم.
نکته مهم، نحوه تغییر جهت کمان:
قبل از بررسی حالت های دیگر در این جا قصد دارم یک نکته مهم را در رابطه با جهت کمان برای شما بازگو کنم. کمانی که ترسیم می کنید به صورت پیش فرض در خلاف جهت عقربه های ساعت رسم می شود. یعنی برای رسم صحیح کمان شما هم باید در همین جهت کمان را ترسیم کنید. در صورتی که به اشتباه این جهت را انتخاب کنید همانطور که در تصویر زیر می بینید کمان در جهت پادساعتگرد رسم می شود و این بر خلاف آن چیزی است که مدنظر ما بوده است. برای رفع این مشکل نیازی از دستور خارج شویم و دوباره آن را رسم کنیم. کافیست در حین اجرای حرکت سوم دکمه کنترل را نگه داریم تا جهت آن تغییر کند.
دیگر روش های اجرای دستور کمان:
اما به غیر از دو گروهی که بررسی کردیم گروه های سوم، چهارم و پنجم را هم داریم که در گروه چهارم حالت ها دقیقا مانند گروه دوم بکار گرفته می شوند و تنها ترتیب حرکت ها تغییر کرده است که ما بررسی آن را به عهده شما می گذاریم. در گروه سوم هم دو حالت مشابه حالت هایی است که تا کنون بررسی کرده ایم و موردی که تفاوت دارد Start, End, Direction می باشد که آن را با هم بررسی می کنیم.
رسم کمان به روش Start, End, Direction:
بعد از مشخص کردن ابتدا و انتهای کمان نوبت به Direction می رسد که در واقع باید مشخص کنیم خط مماس در نقطه شروع کمان باید در چه جهتی باشد. یا به عبارتی می توانیم مشخص کنیم که جهت شکم ( تقعر ) کمان در کدام سمت قرار بگیرد.
رسم کمان به کمک حالت Continue:
در نهایت حالت Continue رو بررسی می کنیم که گزینه کاربردی محسوب می شود و کمان را در آخرین شکلی که رسم کرده ایم ادامه می دهد. برای مثال در تصویر زیر به کمک دستور لاین دو خط رسم شده است که محل نقطه آخر هم در شکل مشخص شده است.
بعد از اجرای حالت Continue در زیرمجموعه دستور کمان، به صورت خودکار یک کمان در ادامه خطوط قبلی ترسیم می شود و تنها کاری که باید انجام دهیم این است که محل انتهای کمان را مشخص کنیم. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که این کمان حالت خاصی از کمان می باشد که به آخرین خط رسم شده مماس می باشد. در حالی که اگر با حالت های دیگر کمان را رسم می کردیم به سختی بیشتر قادر خواهیم بود تا یک کمان مماس را برای آخرین خط رسم کنیم.
در تصویر زیر همان طور که می بینید پس از رسم کمان به کمک Continue یک کمان به کمک سه نقطه رسم شده است و مشاهده می کنید که حالت سه نقطه کاملا آزادی عمل داشته و لزوما بر آخرین خط و یا حتی کمان رسم شده مماس نمی باشد.